Nieuws overzicht

Fanfareorkest KNA Lunteren int losgeld
 Regerend Nederlands Kampioen KNA Lunteren int op zaterdag 21 november het losgeld dat zij eerder opeiste van muziekvereniging De Eendracht uit Den Ilp. Het losgeld bestaat uit een gezamenlijk concert op het podium van OBK Bennekom. Hoe zat het ook al weer?
Verder lezen »
Jan Jansen een halve eeuw lid van KNA
LUNTEREN – Het is het jaar 1965. In de werkplaats van bouwbedrijf Veldhuizen aan de Postweg zitten een paar kornuiten te blazen op een paar oude koperinstrumenten. Een jaar ontstond er iets wat je met wat goede wil zou kunnen omschrijven als een jeugdorkest onder leiding van Dick Teunissen. Nu, vijftig jaar later, is een van deze kornuiten nog steeds op het podium te vinden. Jan Jansen, inmiddels een door de wol geverfde bassist, speelt meer dan een halve eeuw bij KNA. Een unicum!
Verder lezen »
Anjeractie 2015
De anjeractie staat weer voor de deur en ook dit jaar komen wij weer bij u langs om u om een bijdrage te vragen voor het Prins Bernard Cultuurfonds. De Anjeractie is de collecteweek van het Prins Bernhard Cultuurfonds. In deze week gaan duizenden collectanten met de collectebus op pad om een bijdrage te vragen voor cultuur in Nederland. Mede door deze giften kan het Cultuurfonds bijna 3.500 projecten ondersteunen.
Verder lezen »
Zomeravondconcert swingt de pan uit
De Koepel Commissie houdt iedere zomer een sfeervol zomeravondconcert in de buitenlucht bij de Koepel. Deze zomer staat een swingend Lunters avondje op het programma. Het fanfareorkest van KNA, gospelkoor Together en soliste Diane Ranselaar gaan prachtig klinken in het Luntersche Buurtbosch. 
 
Het wordt een heel spektakel in het Luntersche Buurtbosch, want er gaan zo’n 100 muzikanten in actie komen. Het fanfareorkest van KNA, onder leiding van Erik Kluin, gaat de bezoeker aangenaam verrassen met lichte muziek. Mambo no5 staat bijvoorbeeld op het programma. Daarnaast laat gospelkoor Together, met dirigent Jan-Willem van Ree, de aanwezigen swingen op de stoel. Zij zingen onder meer het beroemde Hallelujah. Het programma is gevarieerd en afwisselend. KNA, Thogether en Diane Ranselaar zullen los van elkaar spelen en zingen maar er zijn ook stukken die samen worden uitgevoerd. Dat wordt heel bijzonder. 
Verder lezen »
KNA zet de bloemetjes buiten
Woensdag- en donderdagavond aanstaande zet KNA weer de bloemetjes buiten!! Het is er prachtig weer voor dus als we langs komen, kom even naar buiten en koop een plantje. We hebben ze in alle soorten en prijzen! Voor binnen en voor buiten. Dus steun KNA en koop een plant! Ook dit jaar weer geleverd door onze huisbloemist Flora. 
Verder lezen »
Kampioen op Edese radio en TV
Afgelopen zaterdag was onze voorzitter Marco Klomp te gast bij het radioprogramma over kunst en cultuur in de regio: "Studio C" van Ede FM om te vertellen over het behaalde Nederlands Kampioenschap door ons fanfareorkest. Tijdens dit programma was ook al een kort fragment van de opname van het winnende optreden van KNA te beluisteren zijn. Door een technische storing was de uitzending nog niet eerder terug te luisteren maar inmiddels is dat mogelijk.
Verder lezen »
Fanfareorkest geeft concert in ’t Podium
Op zaterdag 11 april loopt ’t Podium vol met koperblazers. Het fanfareorkest van KNA Lunteren opent de avond met een spectaculair programma. Het fanfareorkest bereidt zich op dit moment voor op de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen, op 18 april in Drachten. In 2013 wist KNA de beker mee naar Lunteren te nemen met een hemelse uitvoering van Heaven on Earth. Nu hoopt ze de beker opnieuw mee te nemen naar de Veluwe. Dit maal met een uitvoering van Aragorn. 
Verder lezen »
Voor de thuisblijvers!
Morgenavond is het optreden van ons fanfare-orkest tijdens het Open Nederlands Fanfarekampioenschap live via laptop of tablet te volgen via deze link: www.omropfryslan.nl/live/onfk. Zaterdagmiddag om 17.00 uur is de loting voor de volgorde van optreden voor de 10 deelnemende orkesten in de 1e divisie. Om 18.00 zal dan het 1e orkest op het podium plaats nemen en rond 23.00 zal het laatste orkest starten met haar optreden. We zullen u via deze Facebook pagina na de loting op de hoogte houden hoe laat ons orkest aan de beurt is.
Verder lezen »
KNA Open Nederlands Fanfare Kampioen 2015!
DRACHTEN – Na een enerverende strijd in de 1e divisie van het ONFK mag KNA Lunteren met dirigent Erik Kluin zich een jaar lang Open Nederlands Fanfare Kampioen noemen. De jury beoordeelde de uitvoering van het verplichte werk "Aragorn" van Hardy Mertens als beste. KNA kreeg maar liefst 93 punten. Tweede werd Concordia Meterik met 90,67 punten en werd op de voet gevolgd door De Bazuin Tzummarum dat 90 punten haalde. Kijk voor meer nieuws en foto’s op www.onfk.nl
Verder lezen »