Nieuws overzicht

Klassieke Klanken: een muzikale ontmoeting
Op zaterdag 9 april staat een bijzonder muzikale ontmoeting op de agenda. De Harmonie Barneveld en het fanfareorkest van KNA Lunteren geven gezamenlijk een concert in het Schaffelaartheater in Barneveld. Voor het eerst in de geschiedenis delen het Barneveldse harmonieorkest en het Lunterense fanfareorkest het podium.
 
Verder lezen »
KNA in actie tegen besluit oud papier Gemeente Ede
LUNTEREN – Muziekvereniging Kunst Na Arbeid uit Lunteren gaat deze week in gesprek met Gemeente Ede over het voorgenomen besluit om te stoppen met het ophalen van oud papier door verenigingen. Dat besluit kan het voortbestaan van de bloeiende vereniging bedreigen.
 
Afgelopen woensdag publiceerde Gemeente Ede het voorgenomen besluit om per 1 januari 2017 te stoppen met het ophalen van oud papier door verenigingen. Voor slechts twee jaar zou er een compensatieregeling zijn, daarna moeten de verenigingen de financiële klap zelf opvangen. Voor KNA, als grootste inzamelaar met bijna 400 000 kg op jaarbasis, betekent dit dat de vereniging onevenredig hard geraakt wordt. 
 
Voor KNA Lunteren betekent dat een financiële mokerslag. Al meer dan 50 jaar haalt de vereniging oud papier op in Lunteren. Dat zorgt voor geld om de vereniging in stand te kunnen houden, onder meer de jeugdopleiding waarin de Lunterse jeugd door professionele krachten opgeleid worden tot rasmuzikanten. Met resultaat: de club draait al vele jaren mee in de top van ons land. Daarnaast verzorgt KNA de muzikale omlijsting bij lokale evenementen, zoals Koningsdag, Dodenherdenking, Oud Lunterse Dag en diverse kerkdiensten; activiteiten die ook bedreigt worden door deze financiële strop. 
 
Wanneer Gemeente Ede besluit om hier abrupt de stekker uit te trekken, kan de muziekvereniging dit mogelijk niet langer voortzetten. Een aderlating voor zowel de muzikanten als de Lunterse gemeenschap. Daarom gaat de vereniging deze week de barricade op en roept de gemeenteraad op hun besluit te heroverwegen en samen naar een passend alternatief te zoeken.
Verder lezen »
Jan Jansen een halve eeuw lid van KNA
LUNTEREN – Het is het jaar 1965. In de werkplaats van bouwbedrijf Veldhuizen aan de Postweg zitten een paar kornuiten te blazen op een paar oude koperinstrumenten. Een jaar ontstond er iets wat je met wat goede wil zou kunnen omschrijven als een jeugdorkest onder leiding van Dick Teunissen. Nu, vijftig jaar later, is een van deze kornuiten nog steeds op het podium te vinden. Jan Jansen, inmiddels een door de wol geverfde bassist, speelt meer dan een halve eeuw bij KNA. Een unicum!
Verder lezen »
Slagwerkorkest KNA presenteert: Trip to Atlantis
Zaterdag 10 oktober 2015, geeft het slagwerkorkest van KNA Lunteren een concert. Het vindt voor het eerst plaats in Het Westhoffhuis in Lunteren en de toegang is gratis.
 
Na het grote succes van de Zappa Experience vorig jaar in een uitverkochte zaal van het Schaffelaar theater, spelen ze nu onder andere nummers van Frank Zappa, maar ook vrolijke jazz/blues en het prachtige concertstuk Atlantis. Nieuwsgierig geworden? Kom dan zaterdag 10 oktober luisteren naar het spectaculaire programma. De presentatie is in handen van Hans Fuchs. Het concert begint om 20:15 en de deuren zijn open vanaf 20:00. Na afloop is er nog tijd voor een gezellig praatje en een drankje.
Verder lezen »
Fanfareorkest KNA Lunteren int losgeld
 Regerend Nederlands Kampioen KNA Lunteren int op zaterdag 21 november het losgeld dat zij eerder opeiste van muziekvereniging De Eendracht uit Den Ilp. Het losgeld bestaat uit een gezamenlijk concert op het podium van OBK Bennekom. Hoe zat het ook al weer?
Verder lezen »
Anjeractie 2015
De anjeractie staat weer voor de deur en ook dit jaar komen wij weer bij u langs om u om een bijdrage te vragen voor het Prins Bernard Cultuurfonds. De Anjeractie is de collecteweek van het Prins Bernhard Cultuurfonds. In deze week gaan duizenden collectanten met de collectebus op pad om een bijdrage te vragen voor cultuur in Nederland. Mede door deze giften kan het Cultuurfonds bijna 3.500 projecten ondersteunen.
Verder lezen »
Zomeravondconcert swingt de pan uit
De Koepel Commissie houdt iedere zomer een sfeervol zomeravondconcert in de buitenlucht bij de Koepel. Deze zomer staat een swingend Lunters avondje op het programma. Het fanfareorkest van KNA, gospelkoor Together en soliste Diane Ranselaar gaan prachtig klinken in het Luntersche Buurtbosch. 
 
Het wordt een heel spektakel in het Luntersche Buurtbosch, want er gaan zo’n 100 muzikanten in actie komen. Het fanfareorkest van KNA, onder leiding van Erik Kluin, gaat de bezoeker aangenaam verrassen met lichte muziek. Mambo no5 staat bijvoorbeeld op het programma. Daarnaast laat gospelkoor Together, met dirigent Jan-Willem van Ree, de aanwezigen swingen op de stoel. Zij zingen onder meer het beroemde Hallelujah. Het programma is gevarieerd en afwisselend. KNA, Thogether en Diane Ranselaar zullen los van elkaar spelen en zingen maar er zijn ook stukken die samen worden uitgevoerd. Dat wordt heel bijzonder. 
Verder lezen »
KNA zet de bloemetjes buiten
Woensdag- en donderdagavond aanstaande zet KNA weer de bloemetjes buiten!! Het is er prachtig weer voor dus als we langs komen, kom even naar buiten en koop een plantje. We hebben ze in alle soorten en prijzen! Voor binnen en voor buiten. Dus steun KNA en koop een plant! Ook dit jaar weer geleverd door onze huisbloemist Flora. 
Verder lezen »
Kampioen op Edese radio en TV
Afgelopen zaterdag was onze voorzitter Marco Klomp te gast bij het radioprogramma over kunst en cultuur in de regio: "Studio C" van Ede FM om te vertellen over het behaalde Nederlands Kampioenschap door ons fanfareorkest. Tijdens dit programma was ook al een kort fragment van de opname van het winnende optreden van KNA te beluisteren zijn. Door een technische storing was de uitzending nog niet eerder terug te luisteren maar inmiddels is dat mogelijk.
Verder lezen »