Nyncke de Vries – Klein koper, AMV, Samenspel

Nyncke de Vries is opgegroeid in het Friese dorp Heeg, waar zij haar eerste AMV en bugellessen kreeg. Tijdens het spelen bij de plaatselijke fanfare Crescendo Heeg speelde ze vanaf haar 14e bij het Frysk Jeugd Fanfare Orkest. Op de middelbare school speelde ze trompet bij de Bogerman Bigband en vanaf haar 16e ging ze ook trompet spelen op les in plaats van bugel. Ook ging ze zich theoretisch voorbereiden op het Conservatorium bij een speciale theorieklas op het CvK in Sneek: Vak-M.

In Zwolle heeft Nyncke 2,5 jaar Docent Muziek gestudeerd, Haar hoofdvakopleiding trompet heeft ze afgerond met als docent Jos Verspagen en nu studeert zij wederom Docent Muziek.
Helaas moest Nyncke om logistieke redenen haar lidmaatschap met Crescendo Heeg en het Frysk Jeugd Fanfare Orkest opzeggen, maar gelukkig heeft ze veel plezier gevonden in het spelen bij brassband Excelsior Zalk en speelt ze al weer een behoorlijk aantal jaren trompet in ons eigen fanfare-orkest.

Bij KNA is Nyncke werkzaam als docent klein koper, docent AMV en geeft zij leiding aan het samenspeel-ensemble. Naast KNA is Nyncke werkzaam als docent bij Eendracht Eerbeek en Brassband Excelsior Zalk. Naast individuele lessen geeft ze ook bij meerdere verenigingen basisschoolprojecten.

meer muzikale leiding