Erik Kluin – Dirigent Fanfareorkest

Erik Kluin, woonachtig in Apeldoorn, werd op 18 Oktober 1979 te Ugchelen geboren en begon zijn muzikale loopbaan op zijn 8e jaar bij de plaatselijke harmonie. 

Na het behalen van zijn A-examen op saxofoon stapte hij over op trombone en kreeg les via de muziekschool te Apeldoorn van Bart van den Brink en behaalde daar zijn muziekdiploma‚Äôs. Op zijn zestiende werd Erik als 1e trombonist aangenomen bij het Trompetterkorps Bereden Wapens, een beroepsfanfare van de Koninklijke Landmacht, waar hij tot 2002 gespeeld heeft. In deze periode ging hij tevens studeren aan het conservatorium van Arnhem met als hoofdvak klassiek trombone bij Jilt Jansma, een studie die hij 2005 succesvol afsloot. 

Hij volgde masterclasses bij o.a. Christian Lindbergh en het Meridian Arts Ensemble en speelde o.a. bij Het Gelders Orkest, het Nationaal Jeugd Harmonieorkest, het Nationaal Jeugd Fanfareorkest, het Gelders Fanfareorkest en bij verschillende ad hoc symfonie orkesten. In 2005 is Erik cum laude afgestudeerd aan het conservatorium van Zwolle waar hij HaFaBra directie studeerde. Hij kreeg daar les van Tijmen Botma en Alex Schillings. 

Sinds oktober 2012 is Erik dirigent bij KNA. Daarnaast is Erik ook als dirigent verbonden aan Brassband Kunst Naar Kracht in Goorn, Fanfareorkest Crescendo in Ratum en Harmonieorkest De Vecht in Vreeland. Naast het dirigeren is Erik freelance trombonist en werkt hij als trombonedocent bij verschillende muziekverenigingen.

meer muzikale leiding