Jenita Veurink - Docent saxofoon

Al ruim 14 jaar draag ik mijn liefde voor de saxofoon over aan iedereen die dit instrument ook wil leren spelen en mag nu ook in Lunteren aan de slag, daar kijk ik enorm naar uit!


Mijn naam is Jenita Veurink, 33 jaar oud, vriendin van Ference, mama van onze dochter Lara (2), saxofoniste bij het Ardemus Quartet en het Nederlands Saxofoon Octet.
Als saxofoniste begon mijn muzikale avontuur bij de fanfare (SDG) in Ommen waarna ik de weg naar het conservatorium in Enschede en Amsterdam vond. Tijdens mijn studie speelde ik zo’n 5 jaar bij het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest. Hoewel ik inmiddels voornamelijk kamermuziek speel mag ik
gelukkig zo nu en dan ook remplaceren bij verschillende orkesten waaronder PHION, philharmonie zuidnederland en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Met mijn twee vaste ensembles geef ik concerten en voorstellingen door het hele land en geregeld ook buiten Nederland, veelal in Duitsland en Zwitserland. Wij spelen heel veel verschillende soorten
concerten op uiteenlopende locaties, van iemands huiskamer tot het Concertgebouw in Amsterdam. De combinatie spelen en lesgeven maakt mijn leven als muzikant compleet en nooit saai ;). Ik zou geen van beiden willen missen.


www.jenitaveurink.nl
www.ardemusquartet.com
www.nederlandssaxofoonoctet.com