Jeugd slagwerkorkest

Iedere week repeteren zo’n 25 jonge slagwerk(st)ers in de jeugdslagwerkgroep. Deze percussieband geeft jonge slagwerkers de ruimte om te leren samenspelen als voorbereiding op het fanfare orkest of het slagwerkorkest.

INSTRUMENTEN

Tijdens de repetities worden allerlei soorten slagwerkinstrumenten gebruikt. Zo zijn er “ongestemde” slagwerkinstrumenten als: drumstel, trommels, conga’s, shakers etc. en “gestemde” slagwerkinstrumenten als: marimba, xylofoon, vibrafoon, pauken etc.  Tijdens de individuele slagwerklessen leren kinderen vooral op hun hoofdinstrument spelen terwijl de jonge slagwerkers tijdens de repetities van de slagwerkgroep ook alle andere instrumenten leren bespelen.

MUZIEK

De muziek die de jeugdslagwerkgroep speelt varieert van Klassiek tot pop. Dit maakt de afwisseling zeer groot en zorgt ervoor dat de jonge leden in aanraking komen met verschillende stijlen. Zo staan op het programma klassieke muziek van Mozart, popmuziek als Sunny en Eloise en ook speciaal geschreven muziek voor slagwerkgroepen als Percussion Style’s en First Concert.

Plezier en Niveau

Na een jaar individuele les mogen slagwerkleerlingen naast deze lessen ook lid worden van de jeugdslagwerkgroep.  Als het B-diploma gehaald wordt dan stromen de spelers door naar fanfare- of slagwerkorkest. Dat het niveau in deze jaren uit kan groeien bewijst het behalen van het Nederlands Kampioenschap voor podiumkorpsen in 2009 door de jonge slagwerkers van MCL.
Vanzelfsprekend is muziek maken superleuk en als je het samen maakt nog eens extra leuk. De spelers komen dan ook goedgemutst naar de repetities waarbij er met plezier wordt gespeeld.

Muzikale Doelen

Zowel het fanfare orkest als het slagwerkorkest spelen op een hoog niveau. Dit zorgt ervoor dat je best wat moet weten en kunnen om hier bij te spelen. In de jeugdslagwerkgroep leren de aspiranten hoe je samenspeelt. Er wordt gelet op b.v.  samen in de maat spelen, in de goede sterkte spelen etc.

Om samen tot een mooi concert te komen leren kinderen ook andere zaken als omgaan met elkaar, leren doorzetten, plannen etc. Zo kun je zien dat muziek echt een verrijking van je leven is.

Sla je slag bij de jeugdslagwerkgroep!