Jeugd fanfareorkest

Het B-orkest van KNA Lunteren bestaat uit zo’n 20 enthousiaste jonge muzikanten o.l.v. Nyncke de Vries. Elke week wordt er gerepeteerd. Het doel van het orkest is om jonge muzikanten te ontwikkelen op het gebied van blaasmuziek in de breedste zin van het woord. Zodat zij later kunnen toetreden tot het fanfareorkest.

Tijdens de individuele lessen leren de kinderen een blaasinstrument te bespelen. Bij het jeugdorkest leren ze vooral om samen muziek te maken als voorbereiding op het fanfareorkest. Een aantal instrument die bespeeld worden bij het jeugdorkest zijn: trompet, bugel, hoorn, saxofoon, bariton, trombone en slagwerk.

Samen met hun dirigent zetten deze jonge muzikanten al een moot stukje muziek neer van hoge kwaliteit. Regelmatig komen er weer nieuwe muziekstukken op de lessenaar die ingestudeerd moeten worden. Dit varieert van klassiek tot pop. Sommige muziekstukken zijn bedoeld voor het volledige orkest. Er zijn ook stukken waarbij de nadruk ligt op een muzikant die een solo speelt en daarbij wordt begeleid door het orkest.

Wanneer de muzikant het niveau heeft behaald om toe te treden tot het fanfareorkest zal hij of zij gedurende een bepaalde tijd ook nog bij het jeugdorkest blijven spelen. Dit om de overgang naar de fanfare te vergemakkelijken.

Lijkt het je leuk om ook een muziekinstrument te gaan spelen neem dan contact via de site.