Nieuws overzicht

Ervaar Zappa in het theater!
LUNTEREN – Percussion ensemble KNA Lunteren en Zappa-coverband The Foolz hebben de handen ineen geslagen voor een uniek muzikaal project: Zappa Experience! Op zaterdag 8 november  2014 zullen zij gezamenlijk een theatershow op de planken zetten in het Schaffelaartheater te Barneveld. De show staat, zoals de naam al doet vermoeden, geheel in het teken van componist, muzikant en filmmaker Frank Zappa. In verschillende bezettingen zal een groot aantal uiteenlopende stukken van zijn hand gespeeld worden. Voorafgaand aan deze muzikale ervaring zal Zappa-kenner Co de Kloet een verdiepende lezing over Zappa verzorgen.
Verder lezen »
Fanfareorkest haalt 90 punten op ONFK
DRACHTEN – Zaterdag 5 april presenteerde KNA’s fanfareorkest zich op de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen. Om 18 uur werd door de zeven deelnemende orkesten geloot om de volgorde van optreden. KNA werd als eerste ingeloot en kon om 19 uur het podium betreden. Vol goede moed en een flinke dosis Lunterse bluf stapten de muzikanten het podium op. De eerste noten van Omaggio werden ingezet en leidden tot een prachtige en muzikale uitvoering van het verplichte concourswerk. Daarna volgden de zes andere orkesten. Het wachten was op de jury die met de uitslag uit het juryhok zou komen. De spanning was om te snijden. KNA kreeg een vierde plek. Onze uitvoering van Omaggio werd beloond met 90 punten. 
Verder lezen »
Jambo Sana – Concert for Kenya
LUNTEREN –  ‘Jambo sana’ betekent in het Swahili ‘Hartelijk welkom’. En dat bent u van harte op één van de twee benefietconcerten die op 10 mei door Stichting Nkoilale Barneveld worden georganiseerd. 
Verder lezen »
KNA haalt stunt uit met ONFK-beker
 LUNTEREN – Afgelopen 5 april deed ons fanfareorkest mee aan het ONFK. Ondanks een prachtig optreden wist het orkest haar Nederlandse titel helaas niet te prolongeren. Maar wat schetste onze verbazing toen een aantal leden onlangs op bezoek was bij de kampioen? De beker van deze prestigieuze titel stond iet wat weg gestopt in een hoek nog onder de biervlekken van het vieren van het kampioenschap. Dit kon ‘El Presidente’ natuurlijk niet zomaar aan zich voorbij laten gaan. Zie hoe het verder ging in de film "Omaggio a un Cuppa extraordinariamente"
Verder lezen »
Try out uitvoering KNA Lunteren
LUNTEREN – Op zaterdag 29 maart houdt het fanfareorkest van muziekvereniging Kunst Na Arbeid uit Lunteren een openbare repetitie en een try out uitvoering in het vernieuwde Westhoffhuis aan de Dorpsstraat 28 in Lunteren. Het orkest bereidt zich samen met haar dirigent Erik Kluin voor op het Open Nederlands Fanfare Kampioenschap (ONFK) op 5 april in Drachten. 
Verder lezen »
Winterconcerten 2014
Op vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari geeft KNA traditioneel haar Winterconcerten. U bent van harte welkom vanaf 19 uur in Congrescentrum De Werelt, Lunteren. 
Verder lezen »
05 april: ONFK
LUNTEREN – Op zaterdag 05 april worden in schouwburg ‘De Lawei’ in Drachten weer de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen gehouden.
Verder lezen »