Ervaar Zappa in het theater!

LUNTEREN – Percussion ensemble KNA Lunteren en Zappa-coverband The Foolz hebben de handen ineen geslagen voor een uniek muzikaal project: Zappa Experience! Op zaterdag 8 november  2014 zullen zij gezamenlijk een theatershow op de planken zetten in het Schaffelaartheater te Barneveld. De show staat, zoals de naam al doet vermoeden, geheel in het teken van componist, muzikant en filmmaker Frank Zappa. In verschillende bezettingen zal een groot aantal uiteenlopende stukken van zijn hand gespeeld worden. Voorafgaand aan deze muzikale ervaring zal Zappa-kenner Co de Kloet een verdiepende lezing over Zappa verzorgen.
 
Zappa College
 
Velen hebben Zappa’s naam wel eens voorbij horen komen, maar lang niet iedereen weet echt wie of wat hij is. Voorafgaand aan het concert zal radiopresentator en Nederlands bekendste zappa-kenner Co de Kloet daarom een lezing geven over het leven en het werk van Frank Zappa. Zappa doorbrak veel muzikale barrières en bracht zo muziekstijlen samen die niemand ooit bij elkaar durfde te plaatsen. Op een interactieve wijze neemt Co de Kloet het publiek mee in de denkwereld van de componist, laat hij zien hoe Zappa werkt en verduidelijkt de politieke en maatschappijkritische teksten. Zowel voor Zappa-leken als kenners een inspirerende ervaring!
 
Zappa Experience
 
Verder in de avond gaan we pas écht inspireren door de praktijk te laten zien. Zo’n twee uur lang zullen de muzikanten het publiek een kijkje laten nemen in de muzikale wereld van Frank Zappa. Eerder opgestoken kennis kan hier in praktijk gezien en gehoord worden. Het ensemble en de band zullen zowel gezamenlijk als afzonderlijk spelen en alle uithoeken van Zappa’s oeuvre bezoeken. Enkele belangrijke nummers die de revue zullen passeren zijn: ‘Echidna’s Arf’, ‘Little Umbrella’s’, ‘T’Mershi Duween’ en ‘What’s new in Baltimore’.
 
The Foolz
 
Coverband The Foolz is volledig gewijd aan het werk van Frank Zappa. De band, bestaande uit Pedro Steneker (bas/zang), Lex Kemper (gitaar/zang), Remco Aalhuizen (gitaar/zang), Wan Kemper (toetsen/zang) en Marco Onstenk (drums), is in het Zappacircuit zeer hooggewaardeerd. In 2003 brachten zij de live cd “Live in the Cherrytree” uit. Al meerdere malen trad de band op tijdens het Europese topfestival ‘Zappanale’ in Duitsland en ook op de festivals in Bradford-on-Avon en Corby  georganiseerd door de Zappateers lieten zij een onvergetelijke indruk achter. 
 
Waar? Het Schaffelaartheater in Barneveld
   
Wanneer? Zaterdag 8 november, 18.45 uur (College) € 3,50
  Zaterdag 8 november, 20.15 uur (Concert)€ 15,00
   
 Hoe? Kaarten voor beide zijn te bestellen via de website www.schaffelaartheater.nl of bij de leden van het slagwerkorkest van KNA.
   
Meer info? https://www.facebook.com/ZappaXperience