150 Muzikanten, 3 orkesten en 1 concert

 Het concert vindt plaats in het landelijk Trainingscentrum voor muziek, dans en theater ‘Akoesticum’ in de voormalige Johan Willem Friso kazerne in Ede. Het concert begint om 19.30 uur en toegangskaarten á € 10,00 zijn verkrijgbaar aan de zaal en te reserveren via info@muziekcentrumlunteren.nl. Het adres is Kazernelaan 2-D42 in Ede.
 
IJswoestijn, Doina, Waterman
De drie orkesten hebben gezamenlijk een zeer afwisselend programma samengesteld, met een aantal indrukwekkende werken en solisten. Zo speelt Ratum onder meer de compositie "De IJswoestijn" van Jan Bosveld, een muzikale beschrijving van de antarctische wereld waar een schip laveert tussen de ijsschotsen. Hengelo brengt "Doina" ten gehore; in deze Klezmersolo voor klarinet en harmonieorkest is de hoofdrol voor klarinettiste Nikki Kleijsen. KNA Lunteren heeft onder meer "Waterman" van Maurice Hamers op haar programma. In deze toegankelijke en fantasierijke compositie beschrijft Hamers een onzichtbaar universum, waar in de astrologie het Vissen-tijdperk plaats maakt voor dat van de Waterman.
 
Maar uiteraard spelen de orkesten nog meer werken, variërend van licht klassiek tot pop en modern. Een avondvullend programma met amateurmuziek op top niveau; dat mag u niet missen!