Try out uitvoering KNA Lunteren

 LUNTEREN – Op zaterdag 29 maart houdt het fanfareorkest van muziekvereniging Kunst Na Arbeid uit Lunteren een openbare repetitie en een try out uitvoering in het vernieuwde Westhoffhuis aan de Dorpsstraat 28 in Lunteren. Het orkest bereidt zich samen met haar dirigent Erik Kluin voor op het Open Nederlands Fanfare Kampioenschap (ONFK) op 5 april in Drachten. Het orkest werd vorig jaar winnaar in de hoogste divisie en zal dan ook haar titel verdedigen. Tijdens de openbare repetitie werkt KNA aan het verplichte werk Omaggio van componist Marco Pütz en zal aan het eind van de repetitie het stuk in zijn geheel uitvoeren. De repetitie begint om 19.00 uur en toegang is gratis.
 
Open Nederlands Fanfare Kampioenschap
Het ONFK is een jaarlijks terugkerend amateur muziekkampioenschap voor fanfare orkesten uit Nederland. Initiatiefnemer voor dit kampioenschap is de stichting Frysk Fanfare Festival. In 1982 werd een eerste festival georganiseerd met vier deelnemende fanfare orkesten uit de provincie Friesland. Na 27 jaar een festival te zijn geweest, werd voor het eerst in 2010 de Open Fryske Fanfare Kampioenschappen georganiseerd. Deze naam is een jaar later veranderd in Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen om op die manier een breder publiek aan te spreken. KNA Lunteren werd in 2013 als debutant verrassend winnaar in de hoogste divisie.
 
Voor de orkesten in de hoogste afdeling op het ONFK is Omaggio van Marco Pütz het verplicht uit te voeren werk. Omaggio is in 2008 geschreven in opdracht van het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht "Bereden Wapens". Het is een zeer uitdagend werk dat na de première niet of nauwelijks is gespeeld. Het thema is gebaseerd op het orgelthema uit de 3e Symfonie van Camille Saint Saëns.