05 april: ONFK

 Op zaterdag 05 april worden in schouwburg ‘De Lawei’ in Drachten weer de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen gehouden. Op dit prestigieuze podium zal het fanfareorkest haar titel met verve gaan verdedigen. In 2013 wist het fanfareorkest met een prachtige vertolking van Heaven on Earth het kampioenschap in de wacht te slepen
 
Dit jaar staat het verplichte werkt Omaggio van Marco Pütz op het programma. Voor een blinde jury proberen maar liefst zeven orkesten in de eerste divisie met de eer te gaan strijken.
 
Omaggio
Omaggio is in 2008 door Marco Pütz geschreven in opdracht van het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht "Bereden Wapens". Het is een zeer uitdagend werk dat na de première niet of nauwelijks is gespeeld. Met Omaggio is gekozen voor de klanken van een relatief onbekende maar zeer bekwame Luxemburgse componist. Bekendere werken van hem zijn bijvoorbeeld Derivations en Initiales.
 
Op zaterdag 5 april vindt om 18.00 uur de loting van de eerste divisie plaats en daarmee wordt de volgorde van optreden bekend. Vanaf 19.00 uur zullen de zeven orkesten hun versie van Omaggio ten gehore brengen. Rond 22.45 uur wordt de prijsuitreiking verwachting.
 
Kijk op www.onfk.nl voor meer informatie en voor live streams op 05 april.
 
Lunteren