The Rise and Fall of The Metropole

KNA’s slagwerkensemble Percussion Experience presenteert hun nieuwe show “The Rise and Fall of The Metropole”: een muzikaal theaterspektakel met onder andere symfonische rock classics van Genesis, Pink Floyd en Hans Zimmer. Versterkt met een uitgebreide visuele show, waardoor u als bezoeker meegezogen wordt in de muzikale uitbeelding van het ontstaan en weer vergaan van The Metropole.
 
The Rise and Fall of the Metropole is een vierdelige muzikale uitbeelding van de opkomst, bloei en ondergang van The Metropole. Uit het niets ontstaat langzaam een stad, de allereerste bouwstenen voor The Metropole zijn een feit. Er is een grote stad ontstaan. Er is veel beweging en verkeer, maar dit heeft ook een keerzijde. De drukte slaat om in chaos en paniek. Alles stort in; de apocalyps zorgt voor de totale ondergang van The Metropole. Daarna neemt de natuur het weer van de mens over. Er wordt een basis gelegd voor een nieuwe toekomst. Maar zal dit ook voor een  betere toekomst zorgen of blijft de geschiedenis zichzelf herhalen?
 
Percussion Experience heeft een speciaal programma uitgewerkt. Naast covers van nummers als Firth of Fifth, Time en Comfortably Numb, zal er ook een originele vierdelige compositie te horen zijn, gecomponeerd door dirigent Marco Onstenk en solist Gijs Huitink. In deze compositie wordt iedere fase van het ontstaan en verdwijnen van de metropool voelbaar gemaakt voor het publiek. De covers ondersteunen ieder tevens een van de vier fasen. Het gevoel van geleidelijke groei, te veel mensen en de uiteindelijke instorting wordt allemaal vertolkt in de gecoverde en originele nummers. In plaats van de traditionele concertvorm met het orkest op een podium en het publiek ervoor, zullen we onze luisteraars tijdens deze avond écht betrekken bij de muziek. U wordt omringd door het verhaal dat wij vertolken door middel van de muziek en de visuele effecten. Hierdoor wordt u onderdeel van de gehele performance en zullen wij u niet alleen de muziek laten horen, maar ook beleven.
 
Het concert zal plaatsvinden in het Akoesticum te Ede, een geweldige en bijzondere locatie, die zeer geschikt is voor deze unieke show.  De muzikale verhaallijn zal ondersteund worden met een prachtige lichtshow die door de professionals van The Music Network wordt verzorgd. Percussion Experience is verbonden aan muziekvereniging KNA Lunteren en werkt voor dit concert samen met gitarist Simon Leferink en zanger Baer Traa.
 
Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsors: Bouwbedrijf Kreeft, Welmo Metaalbewerking, Visrestaurant De Lunterse Beek, Mauer, De Hessenhof, Dirksen Sierbeton en Bouwbedrijf Van de Fliert.
 
Kaarten à €15,- (incl. 1 consumptie) zijn beschikbaar via kaarten@muziekcentrumlunteren.nl
Zaal open om 20:00u, Show Time om 20:30u !
 
a001f0b39fc70cadf92d3d3e701bc9c9Poster_concert_kna_metropole_middel