Opening Muziekcentrum Lunteren

Willem de Frel – Lunterse krant d.d. 30-01-2024

LUNTEREN – Eindelijk was het zover, na maar liefst 20 jaar en tal van hobbels die genomen moesten worden konden zaterdag 27 januari de deuren geopend worden van het bijzonder fraaie en functionele Muziek Centrum Lunteren, afgekort MCL. Een nieuwe naam voor KNA (Kunst Na Arbeid). Gevestigd aan de Haverkamp in Lunteren. Vele belangstellenden en genodigden, waaronder ook wethouder Peter de Pater, waren aanwezig.

Met een druk op de knop schiet de confetti de concertzaal in en is de opening een feit. Een daverend applaus en een combo zet de toon met de melodie van Happy Birthday. 

Clubliefde

Iemand die met een grote smile op zijn gezicht rondloopt is Hans Klomp, Hans was als aannemer en projectontwikkelaar zeer nauw bij het hele proces van deze ontwikkeling en bouw betrokken. Hans is 52 jaar en al 43 jaar lid van de vereniging, hij geeft aan dat de liefde voor de club hem op de been heeft gehouden want na zoveel tegenslag, tot aan de Raad van State vanwege een bezwaar, had hij anders allang de handdoek in de ring gegooid. Zijn inmiddels overleden vader Herman was ook zeer betrokken als muzikant en voorzitter bij KNA. 

Ook zijn beide dochters zijn lid en spelen, evenals pa, beiden de bugel. Pa Hans bemerkt heel duidelijk het talent van zijn oogappels. Alette Burghout bespeelt tijdens de opening de sopraansaxofoon met verve. De periode van ideevorming tot realisatie heeft maar liefst 20 jaar gevergd.

Fraai, functioneel en gezellig

Zo zou je dit nieuwe onderkomen kunnen omschrijven. Vorige week is in het hele verspreidingsgebied van de Lunterse Krant een speciale editie verschenen waarin de totstandkoming van MCL uit de doeken is gedaan met tegelijk een uitnodiging voor het ‘openingsconcert’ in maart, uiteraard in de mooie concertzaal die het gebouw rijk is en plaats biedt aan maar liefst 300 mensen. Ook is er een repetitieruimte, een grote keuken en uiteraard een supergezellige ruimte die wellicht het beste te omschrijven is als een chique kroeg. Het gebouw is voor meerdere doeleinden geschikt. Ook kunnen andere muziekgezelschappen straks gebruik maken van deze ruimte, bijvoorbeeld als repetitieruimte voor koren. 

De voorzitter

Voorzitter Jantine Neutel: ‘Muziek Centrum Lunteren heeft alle activiteiten van KNA overgenomen. De naam KNA verdwijnt niet maar wordt een onderdeel van het totaal. We zijn een gezonde vereniging en dat willen we vooral zo houden. Dit nieuwe gebouw geeft toekomstzekerheid. Wij zijn heel gelukkig met de steun en expertise van Bouwbedrijf Klomp alsmede de vele Lunterse bedrijven die aan dit project hebben meegewerkt. 

Acties voor afwerking en inrichting

Er moet nog wel het één en ander gebeuren in de afwerking en inrichting van het Muziek Centrum Lunteren. De komende maanden worden er nog acties georganiseerd om alle doelen te realiseren.