Fanfareorkest behaalt eerste prijs!

Afgelopen zaterdag is ons fanfare-orkest op concertconcours geweest in Muziekcentrum Enschede. Met een gedurfd programma bestaande uit: "Ouverture du Pirat" van Paul Gilson, het koraal "Abide with me" en "Ritual" van Hardy Mertens hebben we het ons zelf zeker niet eenvoudig gemaakt. met name Ritual is een buitengewoon complexe en veeleisende compositie waar maar weinig orkesten zich op een concours aan wagen.
Het hele programma werd op fantastische wijze met elkaar verbonden door onze "verteller": oud-orkestlid Bart Budding. Inclusief een lang en complex engels gedicht als inleiding op Ritual. We werden door een strenge jury uiteindelijk beloond met 87,17 punten, het hoogste aantal punten in de 1e divisie op deze dag. Hoewel we na het spelen op wat meer punten gehoopt hadden stonden we wel bijna 5 punten los van de nummer 2. We kunnen met trots terug kijken op een indrukwekkende uitvoering van ons bijzondere programma, die menig luisteraar (en muzikant) kippenvelmomenten bezorgde.
 
Hieronder een nog onbewerkt geluidsfragment van onze uitvoering van Ouverture du Pirat. Zodra de officiele opnames beschikbaar zijn zullen we die hier ook delen.