Marco Onstenk – Dirigent Slagwerkorkest

Op 10 jarige leeftijd zette Marco zijn eerste treden in de muziekwereld bij muziekvereniging Oefening Leidt Tot Ontwikkeling (OLTO) in zijn geboortedorp Loenen. Na zijn opleiding bij de plaatselijke muziekvereniging begon hij op 17 jarige leeftijd met de slagwerkopleiding aan het Conservatorium te Arnhem. De slagwerklessen/masterclasses werden verzorgd door G. Bomhof, R. Stotijn, M. Komst en P. Prommel. In 1996 studeerde Marco D.M.(Docerend Musicus) af.

Als freelance uitvoerend musicus speelt Marco bij Het Gelders Orkest, Het Brabants Orkest, Het Nederlands Koperensemble en daarnaast bij verschillende blaasorkesten zoals b.v. Het Gelders Fanfare Orkest en verder bij ensembles van verschillende bezetting. Op het lichte muziekgebied speelt hij in verschillende bands. Als slagwerkdirigent behaalde hij al verschillende successen zoals 2x deelname aan het WMC, deelname aan topconcoursen en het Nederlands Kampioenschap werd behaald.

Op dit moment is Marco als docent/dirigent verbonden aan Muziekschool Barneveld, Muziekschool Borne, st. Gregorius Hertme en KNA Lunteren.

www.mocussion.nl

meer muzikale leiding