Zaterdag 5 februari jl. heeft Kunst Na Arbeid Lunteren haar muziekgebouw omgetoverd tot een mooie concertzaal. De groepen vijf van basisschool de Triangel uit Lunteren gaven samen met de jeugdfanfare en slagwerkgroep een spetterend optreden.

‘Muziek, hoe zou het leven zonder zijn? Muziek, maakt alles mooier en verzacht de pijn, Muziek is er gelukkig voor groot en klein!’

De Triangel is in de weken voor het concert 10 keer bij KNA in Euterpe geweest. De kinderen hebben de bariton, bugel, saxofoon, trombone of trompet kunnen uitproberen. Rondom het thema ‘muziek’ is er een divers programma samengesteld. De kinderen hebben gezongen en de basis geleerd van het spelen op een instrument.

Na de muzikale opening door de jeugdorkesten van KNA, lieten de schoolkinderen horen hoe goed en mooi ze kunnen zingen in het liedje ‘Muziek’. Een mooie en treffende tekst na zo’n stille periode waarin de muziek niet altijd heeft kunnen klinken. Vervolgens werden alle instrumenten muzikaal voorgesteld en hebben we verschillende liedjes samen met KNA gespeeld. O.a. Tante uit Marokko, A Few Notes in a Box en ons slotlied Wind Beatz!

Met het schoolconcert bieden we jong talent een podium. Het is onderdeel van een meerjarig muziekproject waarin de basisschool samenwerkt met muziekvereniging Kunst Na Arbeid Lunteren. Muziek heeft al een belangrijke plaats in het onderwijsaanbod op de Triangel. Samen hebben we onderzocht waar de muziekvereniging nog iets kan toevoegen aan dit programma.

Vanwege de nog altijd geldende corona maatregelen voor de cultuursector en de hoge besmettingscijfers was het helaas niet mogelijk om een groot concert met veel publiek te geven. Gelukkig biedt de techniek tegenwoordig een goed alternatief en hebben alle ouders en belangstellenden het concert kunnen bekijken via een livestream. Wij willen Joost van Dijk en zijn collega Ferry van de Pol bedanken voor het verzorgen van de techniek.

In september 2021 heeft de Triangel samen met de andere vijf basisscholen in Lunteren meegedaan aan een sponsoractie. Mede dankzij deze actie hebben we de prachtige instrumenten die we in dit project gebruiken kunnen aanschaffen. Daarnaast hebben we de al bestaande muziekkast van de Triangel kunnen uitbreiden met o.a. een aantal klokkenspellen, boomwhackers, handtrommen en nog wat ander klein materiaal. Met dit materiaal kunnen we diverse en professionele muzieklessen aanbieden, nu en in de toekomst

Jong en oud kan muziek maken. Heeft dit project uw interesse gewekt, of wilt u informatie over muzieklessen bij muziekvereniging Kunst Na Arbeid Lunteren? Kijk op onze website www.muziekcentrumlunteren.nl of zoek contact met jeugd@muziekcentrumlunteren.nl

Vooruitblik

KNA werkt samen met de vijf basisscholen in Lunteren. We vervolgen ons schoolorkest op basisschool de Bron. De komende weken zullen we hard repeteren om het programma in te studeren. Het afsluitend concert staat gepland op zaterdag 16 april.