KNA opnieuw Nederlands Kampioen!

DRACHTEN – Met een meeslepende en ontroerende uitvoering van het werk Aragorn won het fanfareorkest zaterdag tijdens de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen. Met maar liefst 93 punten mag KNA Lunteren zich opnieuw een jaar lang Nederlands Kampioen noemen. 
 
Het orkest kent een geschiedenis met vele kampioenschappen. Het zijn gedreven muzikanten, die hard willen werken om het beste uit de muziek te laten horen. Naast bijzondere concerten neemt KNA Lunteren regelmatig deel aan concoursen, waaronder de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen. Hierbij speelt elk orkest een verplicht werk, dit jaar Aragorn. Het werd geschreven door de componist Hardy Mertens. Aragorn is één van de hoofdpersonen uit het sprookjesachtige In de Ban van de Ring van de Engelse auteur John Ronald Reuel Tolkien. Alles draait om de Ring, die beslist over heil of verderf van de wereld. Jarenlang was het in bezit van het schepsel Gollem, maar als de Ring in handen komt van de Hobbits ontwaken de kwade machten en ontstaat de strijd om de Ring. Er is maar één oplossing om de wereld voor een ramp te behoeden: de Ring moet worden vernietigd in het vuur waarin hij is gesmeed, de Vuurberg in Mordor, midden in het vijandige gebied.
 
KNA Lunteren bracht het werk op een ontroerende en meeslepende wijze en wist het tegelijkertijd technisch hoogstaand uit te voeren. Het publiek applaudisseerde luid en was duidelijk onder de indruk. Dat gold ook voor de jury. Maar liefst 93 punten betekent een eerste prijs met lof en een jaar lang de eervolle titel Nederlands Kampioen voor de Lunteranen. 
 
Kijk voor meer informatie over het ONFK en voor de foto’s op www.onfk.nl