Agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dubbelconcert fanfare met Vriezeveense harmonie

10 juni 2023 @ 19:15 - 22:00

Voor dit dubbelconcert nodigde de Vriezenveense Harmonie het fanfareorkest van Muziekcentrum Lunteren uit. Afgezien van het feit dat het ene orkest een harmonie en het andere een fanfare is, lijken we veel op elkaar. Beide zijn we muzikaal ambitieus en voelen we tegelijkertijd onze maatschappelijke rol in het dorpsleven. We verzorgen allebei onze eigen muziekopleiding, hebben jeugdorkesten en op hoog niveau presenterende slagwerkgroepen. En beide orkesten staan onder leiding van dynamische, energieke dirigenten met de naam Erik.
Kortom, een goede muzikale match!
Net als de Vriezenveense Harmonie komt het fanfareorkest van MCL uit in de Eerste Divisie. Daarnaast werd MCL onder Kunst Na Arbeid al meerdere keren Nederlands Kampioen. MCL doet eind juni mee aan het concours van de Rasteder Musiktage in Duitsland. Als opmaat voor dit internationale festival try-outen zij hun programma vast in Vroomshoop. De fanfare speelt onder andere La guerre oubliee van componist Leon Vliex en Excalibur van de bekende Belgische componist Jan van der Roost.
De Vriezenveense Harmonie brengt een gevarieerd programma met minimal music van John Adams, prachtige koraalmuziek, een virtuoos saxofoonconcert en een indrukwekkend muzikaal verhaal over de tuin van de mythische Godin Hera.
De toegang is gratis. Een vrije gift wordt gewaardeerd.

Gegevens

Datum:
10 juni 2023
Tijd:
19:15 - 22:00
Site:
https://www.facebook.com/events/799373585030030/?ref=newsfeed

Locatie

Het Punt
Burgemeester Koetjestraat 2-4
Vroomshoop, 7681 ZP
+ Google Maps